תהליך אפיון

השלב החשוב ביותר לפני תחילת עיצוב ופיתוח

בין אם מדובר באפיון אתר להזמנת בגדים, אפליקציה לניהול סדר יום, או מערכת חיישנים לזיהוי הצפות – בכל אחד מהמקרים יש המון פרמטרים שצריך לחקור ולשקלל כדי לבנות מוצר שייענה על המטרות של החברה וייצור חווית משתמש חיובית אצל משתמשים.

למה צריך חווית משתמש חיובית?

לחווית משתמש יש השפעה ישירה על התוצאות העסקיות. כדי לשרת מטרה עסקית, צריך לענות על צרכים וציפיות שיש למשתמשים בנוגע למוצר. ככל שנכיר את המשתמשים טוב יותר – נוכל לבנות ממשק שעונה על הצרכים האלו, יניע אותם לפעולה ויתרום להצלחה העסקית של המוצר.

כדי לאתר את הצרכים השונים מבצעים
תהליך אפיון שכולל את השלבים הבאים:

מתי חשוב לבצע תהליך אפיון?

לפני תחילת עיצוב או פיתוח של כל אתר מורכב, מערכת או אפליקציה כדי לוודא שהההשקעה בשלבים מתקדמים יותר תהיה יעילה וכדי שהמוצר שלכם ייענה על הצרכים של משתמשים פוטנציאלים.

חשוב לציין שאתרי תדמית או דפי נחיתה פשוטים בד"כ לא יזדקקו לתהליך אפיון אתר וכנראה 'יעשו את העבודה' בצורה מספקת גם בלעדיו. רוצים חוות דעת מקצועית אם תהליך אפיון הכרחי לפרויקט שלכם? תמיד אפשר לדבר איתי 

בשנים האחרונות יצא לי לקחת חלק בתהליכי אפיון של פרויקטים שונים, החל מאתרים מורכבים, מערכות מידע שונות ואפליקציות בתחומים מגוונים. 

איך תהליך אפיון חוסך לכם כסף?

אפיון אתר, מערכת או אפליקציה מבוסס על מחקר: מי המשתמשים, אילו מטלות צריכות להתבצע, אילו תהליכים יתמכו בביצוע המטלות, באיזה קונטקסט יבוצעו המטלות, איזה מגבלות טכנולוגיות קיימות, ועוד ועוד…

כשמוותרים על תהליך אפיון מסודר (כי רוצים לחסוך זמן או כסף) בסוף מוציאים יותר כסף. מניסיון.    

בערך 75% מהלקוחות שפונים אליי, עלו לאוויר מוקדם מדי מבלי לבצע תהליך אפיון אתר מסודר, ועכשיו נמצאים במצב בו הם נאלצים לשלם עבור שעות עיצוב ופיתוח נוספות כדי לתקן תהליך שלא עובד נכון. אל תהיו חלק מהסטטיסטיקה.  

תשובות לשאלות נפוצות

שלב האפיון מטפל בתכנון נכון של השלד והמבנה של כל מסך תוך התחשבות בדרישות שצריכות להתקיים והפתרונות שצריכים לבוא לידי ביטוי. בשלב העיצוב מקבלים החלטות על צבעים, טיפוגרפיה, שימוש במרחב ועוד. שני החלקים משלימים זה את זה אבל בתהליך נכון – האפיון תמיד יהווה את נקודת ההתחלה. 

מסתכנים בבנייה של פתרונות שלא עונים בצורה טובה על הצרכים של המשתמשים והמטרות של החברה. מצב כזה מוביל לחוסר שימוש אצל משתמשים ובסופו של דבר לפגיעה בהכנסות. 

מאפייני חווית משתמש מגיעים בד"כ עם רקע אקדמאי בפסיכולוגיה שמקנה להם יתרון משמעותי בהבנה של אנשים – החל מהיבטים קוגנטיבים ועד להיבטים חברתיים. במקרים שבהם אין למאפיינ/ת רקע כזה, ניסיון עשיר בתכנון של ממשקים לסוגים שונים של מערכות ואתרים הוא הכרחי.

אם אין לכם מגבלת תקציב – לכו על זה. מה שכן, חלק לא קטן מהפרויקטים שאני עושה מבוצע בשיתופי פעולה שונים עם חברות אפיון גדולות בכובע של 'יועץ חיצוני' כך שאם אתם בוחרים לעבוד איתי – אתם מקבלים את אותו הניסיון בקצת פחות כסף. 

במקרים של מוצר קיים, לפעמים כדאי לבצע תהליך של  הערכת מומחה כדי להבין אם ניתן לתקן את הפתרון הנוכחי או שכדאי להתקדם לתהליך אפיון מלא. כדי להבין איזה פתרון מתאים לכם, תמיד הכי נכון לקבוע שיחת ייעוץ

התשובה תלויה במס' גורמים.  הגדרה ראשונית שאנחנו עושים יחד בנוגע לפרויקט נותנת תמונת מצב ברורה אם מדובר באפיון של שבוע, חודש או יותר.

התוצר הסופי הוא אבטיפוס אינטרקטיבי (פרוטוטייפ) שמדמה את השלד של הפרויקט שלכם. התוצר הזה מאפשר לנו לבחון ולהעריך מול משתמשים אמיתיים את הערך והשמישות של הממשק – לפני שמתחילים עיצוב או פיתוח. מה שאומר חיסכון משמעותי בזמן ועלויות. 

נכון להיום, אקשור (Axure) הוא הכלי הכי מתקדם שמאפשר לייצר אב טיפוס ברמת דיוק גבוהה ולתקף ממשקים בצורה ממשית כמעט כמו פיתוח של מוצר אמיתי. 

אין בעיה 🙂 בשנים האחרונות אני עובד עם מס' שותפים בתחום העיצוב והפיתוח. במידת הצורך, ניתן לשלב גם אותם בפרויקט ועדיין לשמור על התנהלות עסקית ישירה מול גורם אחד – אני.